Aanmelden | RegistrerenHelp

Meldingen

Het is mogelijk om dagelijks een melding te krijgen met alle gewijzigde inhoud of enkel een melding te krijgen wanneer er iets wijzigt.

Je kan dit op 2 verschillende manieren doen:

  1. Via e-mail
  2. Via een 'Feed reader'

Via e-mail

De makkelijkste manier om te weten te komen wanneer er een wijziging is gebeurd aan een wikipagina is om je te abonneren op een pagina of groep (een zogenaamde namespace).

Eerst zal je moeten aanmelden op je account. Dit is dezelfde account als de Groepsadministratie, scoutsengidsenvlaanderen.be en scoutsengidsenvlaanderen.org. Nu kan je naar eender welke pagina op de wiki (1) gaan en zal je een knopje “Abonneren” (2) zien bovenaan de pagina.

Als je hierop klikt kom je in het abonnement venster. Hier kan je zien of je op deze moment bent ingeschreven op deze pagina of groep (3) en een nieuwe inschrijving toevoegen.

Om je in te schrijven moet je kiezen waar je precies wil op inschrijven (4). Je kan kiezen om de specifieke pagina aan te duiden (zie 1) of om alles onder de huidige groep aan te duiden (gekenmerkt door het gebruik van een sterretje).

Nu moet je enkel nog kiezen hoe je de updates wil ontvangen. Je kan kiezen om een Email bij iedere wijziging te ontvangen. Dan krijg je letterlijk een e-mail elke keer als er een gebruiker een wijziging maakt, nieuwe pagina toevoegt, …

Een andere mogelijkheid is om een Samenvattings-email met wijzigingen per pagina te krijgen. Dit is interessant als er veel wijzigingen zijn per dag. Zo beperk je het aantal mails tot 1 per dag. Als er echter niet zo veel activiteit is zoals enkele keren per week dan is de eerste keuze interessanter.

Uiteindelijk krijg je dan een e-mail zoals hieronder. Je kan dan links de oude versie zien en rechts de huidige (gewijzigde) versie met aanduiding van de wijzigingen. In dit geval is er een “q” bijgekomen.

Melding via een 'Feed Reader'

De manier die aangeraden wordt is een Feed reader te gebruiken. Hiermee kan je via een RSS Feed updates binnenhalen wanneer ze er zijn. Dit is een veelgebruikte manier om nieuws van verschillende bronnen te verzamelen.

Deze readers bestaan er voor vrijwel alle platformen. Je kan RSS Feeds verzamelen in Thunderbird op je Windows PC, Linux of Mac. Mobiel kan je RSS feeds verzamelen en lezen in Feedly op iPhone of Android en vele anderen.

Dit is een makkelijkere manier als je op deze manier verschillende feeds wil in het oog houden zonder alle websites manueel te moeten bezoeken. Je krijgt al je inhoud mooi bij elkaar.

Zoek hiervoor naar het RSS Logo op de site(s):

Hieronder een voorbeeld van alle Scouts en Gidsen Vlaanderen feeds bij elkaar.

Navigatie
QR Code
QR Code handleidingen:wiki:meldingen (generated for current page)