Aanmelden | RegistrerenHelp

Mails versturen

  • Als je VGA, GRL of takleiding bent kan je mailen naar alle leden van de groep.
  • Je kan ook rechtstreeks mailen naar de verschillende (gescheiden) ouders als je bij elk scoutslid de 'contacten' invult.
  • Je kan naar een apart lid mailen, door de knop 'E-mailsturen' te gebruiken op de detailpagina van het lid.

Als je in het scherm van de ledenlijst klikt op 'E-mail versturen', opent een pagina van waaruit je mails kan sturen naar iedereen die in de ledenlijst getoond wordt.

Standaard wordt in het velden Van en E-mailadres de naam en het mailadres van de wie ingelogd is ingevuld, beide velden kan je wel aanpassen (als je bv. wenst dat alle antwoorden voor de materiaaldag bij de materiaalmeester terecht komen kan je dat mailadres invullen bij E-mailadres ).

De afzender, die de ontvanger ziet, is: lettercombinatie@bericht.scoutsengidsenvlaanderen.be. Dit is een speciaal terugkeeradres is zodat wij een antwoord naar de VGA automatisch kunnen terugsturen. Bovendien helpt dit adres om te voorkomen dat je mails in de spambox van de ontvangers terechtkomen.

Als je naar de leden wil mailen, vink dan de eerste lijn aan. Wil je naar de ouders (contactpersonen) mailen, vink dan de tweede lijn aan. Je kan ook beide selecties aanvinken.

Bij Ontvangers zie je het aantal mails dat verzonden zal worden. Als je klikt op tonen zie je alle mailadressen van de bestemmelingen.

Als je meerdere groepen beheert, kies je de juiste groep in het menuutje.

In het berichtvenster kan je tekst tikken en ook velden zoals naam, adres, … invoegen. Zo kan je de mails personaliseren, op de plaats van het veld komt in de verzonden mail respectievelijk de naam of het adres van de persoon waar je naar mailt.

Vanzelfsprekend worden de mails enkel verstuurd naar de mensen die in hun persoonsgegevens een e-mail adres hebben vermeld.

Wanneer je in de Groepseigen velden een e-mailveld(vb mail ouders) maakte, kan je bij het verzenden kiezen of je mailt naar de standaard mailadressen en/of naar de groepseigen mailadressen. Handig als je bijvoorbeeld een nieuwsbrief wil versturen of ouders wil uitnodigen voor de kampinfoavond.
Er worden enkel unieke mails verstuurd! Ouders met meerdere kinderen krijgen dus slechts 1x een e-mail. Dit geldt enkel voor mails met exact dezelfde inhoud, als je dus bv. voornamen in je mail zet zullen de ouders toch een exemplaar krijgen per kind.
De maximale grootte van een mail die je kan versturen met de Groepsadministratie is 5 Mb: mail + bijlage inbegrepen.
Navigatie
QR Code
QR Code handleidingen:groepsadmin:paginas:email_ledenlijst (generated for current page)