Aanmelden | RegistrerenHelp

Groepseigen gegevens

In deze pagina kan je groepseigen velden definiëren.

Er zijn 4 soorten velden mogelijk: tekstvelden, aanvinkvelden, keuzelijsten en e-mailvelden.

Je vindt dan bij elk lid deze velden terug. Wanneer je een groepseigen veld wist, wordt bij alle leden dit veld verwijderd.

Een e-mailveld kan je gebruiken om meerdere mailadressen per lid te bewaren (bijvoorbeeld mail ouders). Bij het mailen kan je er dan voor kiezen om enkel naar het standaardmailadres of ook naar de Groepseigen mailadressen een bericht te sturen. Opgelet! Je kan nu ook naar ouders mailen door bij elk scoutslid hun gegevens in te vullen bij „contacten”. Deze contacten staan automatisch bij de mail opties.

Je kan groepseigen gegegevens ordenen door ze te verslepen met het kruisje of groepen te maken (zodat je een soort hoofdstukjes of alineas krijgt).

Lees- en schrijfrechten

  1. Groepseigen velden zijn standaard niet zichtbaar voor het lid zelf, maar wel voor de leiding
  2. Als je aanvinkt dat de leiding een groepseigen veld kan wijzigen, verschijnt er voor elk lid van de groep een tabblad „extra gegevens”, waar leiding de betreffende velden kan aanpassen
  3. Als je aanvinkt dat het lid een groepseigen veld kan wijzigen, verschijnt dit ook op hun profielpagina als extra tabblad. Een lid ziet dus alleen de groepseigen velden die het zelf mag aanpassen.
Navigatie