Aanmelden | RegistrerenHelp

mails sturen

  • Als je VGA, GRL of takleiding bent kan je mailen naar alle leden van de groep.
  • Je kan ook rechtstreeks mailen naar de verschillende (gescheiden) ouders als je bij elk scoutslid de 'contacten' invult.
  • Je kan naar een apart lid mailen, door de knop 'mail dit lid' te gebruiken op de detailpagina van het lid.

Als je kiest voor e-mail dan krijg je een pagina van waaruit je mails kan sturen naar iedereen die in het homescherm staat.

Standaard wordt in het velden Van en Antwoord naar de naam en het mailadres van de wie ingelogd is ingevuld, beide velden kan je wel aanpassen (als je bv. wenst dat alle antwoorden voor de materiaaldag bij de materiaalmeester terecht komen kan je dat mailadres invullen bij Antwoord naar ). De afzender die de ontvanger ziet, is groepsnummer@groep.scoutsengidsenvlaanderen.be, dit is een aanpassing om te voorkomen dat je mails in de spambox van de ontvangers terecht komen. De mails die naar dat adres gestuurd worden komen bij de VGA terecht.

Als je meerdere groepen beheert, kies je de juiste groep in het menuutje.

In het berichtvenster kan je tekst tikken en ook velden zoals naam, adres, … invoegen. Zo kan je de mails personaliseren, op de plaats van het veld komt in de verzonden de mail de respectievelijk naam of adres van de persoon waar je naar mailt.

Vanzelfsprekend worden de mails enkel verstuurd naar de mensen die in hun persoonsgegevens een e-mail adres hebben vermeld.

Wanneer je in de Groepseigen velden een e-mailveld(vb mail ouders) maakte, kan je bij het verzenden kiezen of je mailt naar de standaard mailadressen en/of naar de groepseigen mailadressen. Handig als je bijvoorbeeld een nieuwsbrief wil versturen of ouders wil uitnodigen voor de kampinfoavond.

Er worden enkel unieke mails verstuurd! Ouders met meerdere kinderen krijgen dus slechts 1x een e-mail. Dit geldt enkel voor mails met exact dezelfde inhoud, als je dus bv. voornamen in je mail zet zullen de ouders toch een exemplaar krijgen per kind.

De maximale grootte van een mail die je kan versturen met de Groepsadministratie is 5 Mb: mail + bijlage inbegrepen.

wie kan mailen

Het aantal mails dat verzonden zal worden, komt niet overeen met mijn selectie in het homescherm

Niet iedereen kan mailen vanuit de Groepsadministratie, dit is afhankelijk van je functie binnen een groep.

  • op groepsniveau: de VGA, de GRL en de takleiding kunnen mailen naar alle leden van de groep.
  • op districtsniveau: de VGA en de DC kunnen mailen naar de leiding en de jins van het district en naar iedereen van de districtsploeg
  • op gouwniveau: de VGA en het gouwbureau (GB, GV, GC) kunnen mailen naar alle leiding en jins van de gouw en naar de leden van de gouwploeg

Meer info over de e-mailrechten vind je hier: https://wiki.scoutsengidsenvlaanderen.be/doku.php?id=handleidingen:groepsadmin:paginahulp:groepsadministratie

Navigatie