Aanmelden | RegistrerenHelp

Groepsadmin-API

De groepsadministratie werkt via een REST API. Andere systemen kunnen deze REST API ook gebruiken als ze geregistreerd zijn.

Inloggen

Als je anderen wil kunnen laten inloggen met een scouts en gidsen vlaanderen login op je service. Dan moet je hier niet de groepsadministratie API voor gebruiken. Hiervoor is er de loginserver: https://login.scoutsengidsenvlaanderen.be/.

Technisch is dit een open-id connect server met de volgende configuratie.

Eens je je applicatie geregistreerd hebt, kan je bij ons een client krijgen die je dan kan gebruiken om jouw applicatie te authenticeren. Na authenticatie krijgt je applicatie dan enkele basisgegevens van deze gebruiker (id, gebruikersnaam, …)

Groepsadmin-API gebruiken

De REST API specificatie staat online (broncode).

De authenticatie van de groepsadministratie gebeurt met https://login.scoutsengidsenvlaanderen.be.

Indien jouw applicatie daar toegang toe heeft, kan ze met het logintoken nu ook naar de REST API van de groepsadministratie gaan en de REST API aanspreken zolang dit token geldig is.

Het token geeft jouw service dan toegang tot de gegevens waar die gebruiker ook toegang toe heeft. We raden je aan om deze gegevens enkel te gebruiken zolang de sessie van deze gebruiker geldig is. Deze gegevens opslaan in een eigen database is iets dat we omwille van de GDPR niet aanraden. Je kan bijvoorbeeld enkel de gegevens opslaan die specifiek zijn aan jouw applicatie. En de volgende keer dat de gebruiker inlogt de gegevens, die je van de groepsadmin nodig hebt, terug ophalen.

Jouw applicatie registreren

Indien je met jouw applicatie gebruik wil maken van de login server of de groepsadministratie, moet je deze bij ons laten registreren.

Dit kan je doen door dit formulier in te vullen:
https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/leiding/ondersteuning/groepsleiding/website-en-it/groepsadministratie/aanvraag-api-key-voor-de-groepsadministratie

Navigatie
QR Code
QR Code handleidingen:groepsadmin:api (generated for current page)