Inschrijvingen aanmaken voor je evenement

Heb je er voor gekozen om inschrijvingen toe te laten voor jouw evenement? Dan moet je minsten één deelnametype toevoegen. Onderaan jouw evenement vind je een blok 'admin gegevens'. Klik op de groene link om een type toe te voegen.

1. Algemeen


2. Inschrijven


3. Voorwaarden

Aan elk inschrijvingstype moet minstens 1 voorwaarde gekoppeld worden.


4. Extra velden

Aan de hand van extra velden, kan je heel eenvoudig meer informatie vragen aan diegene die inschrijft. Je kan hiervoor kiezen uit 6 verschillende types:

  1. Vinkje: meest eenvoudige vorm, geeft een checkbox die mensen al dan niet kunnen aanduiden.
  2. Selectie vinkjes: dit type geeft meerdere checkboxen per vraag. Mensen kunnen 1 of meerdere antwoorden aanduiden.
  3. Meerkeuze: dit type geeft eveneens meerdere mogelijkheden per vraag, maar er kan maar 1 antwoord worden aangeduid.
  4. Kiezen uit een lijst: Hetzelfde als meerkeuze, alleen worden de mogelijkheden nu in een lijst (dropdown) getoond.
  5. Tekst: 1 tekstregel waar men tekst naar keuze kan invoeren.
  6. Tekstalinea: Een groter tekstblok waar men tekst naar keuze kan invoeren.
Selectie vinkjes, meerkeuze en keuze uit een lijst vragen een speciale notatie van de opties! Je moet 1 optie per regel ingeven en dit in de vorm SLEUTEL|OMSCHRIJVING. De SLEUTEL moet uniek zijn, uit 1 woord bestaan en wordt door de website gebruikt voor de technische verwerking. De OMSCHRIJVING is wat de gebruiker te zien krijgt en mag spaties bevatten

5. Werkwinkels

Als laatste kan je werkwinkels aanmaken waarvoor de gebruiker zich kan inschrijven. Dit verloopt in enkele stappen:

Dit is het tijdstip waarin de verschillende werkwinkels zullen doorgaan, bijvoorbeeld 'zaterdagochtend', 'voormiddag' of 'na het eten'. In elk blok worden dan later de juiste werkwinkels geplaatst. Geef de naam van het blok in en klik op toevoegen. Je kan alle blokken na mekaar aanmaken.

Om een werkwinkel aan te maken, geef je eerste een duidelijke titel en vervolgens een uitgebreidere beschrijving van de inhoud. Per werkwinkel kan je bepalen wat het maximale aantal deelnemers is. Wanneer je vervolgens op 'voeg toe' klikt, verschijnt de nieuwe werkwinkel onder het kopje 'uitgeschakeld'. Je kan alle werkwinkels na mekaar aanmaken.

Alle nieuw aangemaakte werkwinkels zijn terug te vinden onder het kopje 'uitgeschakeld'. Klik vooraan een werkwinkel op de 4 pijltjes (linkermuisknop ingedrukt houden) en sleep de werkwinkel naar de juiste blok. Zo kan je ook de juiste volgorde binnen 1 blok bepalen.

Klik onderaan op 'opslaan' en je hebt een inschrijvingstype aangemaakt! Je kan -indien nodig- op dezelfde wijze extra types aanmaken.