Inhoud

Homepagina (overzichtslijst)

Deze pagina geeft een overzicht van al je leden.

De leden worden weergegeven in een bepaalde kleur:

Het aantal leden dat je in het homescherm onder elkaar ziet staan, kan je aanpassen in Mijn Profiel

Filteren

De Standaardsortering is oplopend op Groepsnummer en aflopend op Tak, de kolommen die je ziet zijn Voornaam, Naam,Functie,Groepsnummer en Tak.

Je kan de sortering rechtstreeks in het homescherm veranderen door te klikken op de Kolomkop bovenaan: als je bijvoorbeeld klikt op Voornaam worden de leden alfabetisch op Voornaam gesorteerd (van A tot Z), klik je nogmaals op Voornaam dan wordt de sortering omgekeerd (van Z tot A), zo kan je op de meeste kolommen in het Homescherm sorteren.

Door te klikken op Aanpassen kan je een filter definiƫren en opslaan:

Via de filter kan je ook instellen welke kolommen je wel of niet wil zien. Dit zijn ook de kolommen die in je export naar excel of pdf zullen zitten. Zie Help: Kolommen.

Door te klikken op de lijn van een lid kom je in het detailscherm van dat lid terecht, daar kan je alles aanpassen. Zie Help: persoonsgegevens.

Nieuw Lid

Door te klikken op 'Voeg nieuw lid toe' kom je in een blanco scherm terecht waar je de gegevens van een nieuw lid kan invullen. Voor nieuwe leden waar al een broer of zus lid is van de groep, is er de handige broer/zus functie. Zie Help: Broer-zus.

Lid verwijderen

Door te klikken op het rode kruisje achter elk lid, kan je een lid met al zijn functies schrappen.

Zoeken

Je kan een lid zoeken door in het kadertje rechtsboven (naast het vergrootglas) een deel van de naam of voornaam van het gezochte lid in te tikken.

Exporteren

Via Exporteren kan je de getoonde selectie afdrukken naar een pdf document of etiketten, of exporteren naar een Excelbestand. Als VGA of Groepsleiding kan je vanaf deze pagina ook mails versturen. Bij etiketten kan je een etiketformaat ingeven, kiezen vanaf welk etiket je begint te drukken (dit is etikettensparend!) en welke velden je op een etiket wil afdrukken. Zie Help: exporteren.

Geblokkeerde leden

Geblokkeerde leden: van deze leden stuurde de post ons een zending terug wegens verkeerd adres. We blokkeerden het adres, dit wil zeggen dat we geen post meer sturen naar dat adres. Om na te kijken of er in jouw groep leden zijn met een geblokkeerd adres, stel je de filter, in het overzichtsscherm, in op 'Leden met geblokkeerd adres'. Wil je het adres aanpassen alsjeblief? Na bevestiging door het nationaal secretariaat zal de blokkering automatisch verdwijnen. Is het adres wel juist? Stuur dan een mail naar info@scoutsengidsenvlaanderen.be, dan kunnen wij de blokkering verwijderen.

Sorteren

Sommige mensen staan meerdere keren in de overzichtslijst, dit zijn mensen met meerdere functies. Wil je iedereen maar 1 keer op scherm, pas dan de sortering aan: sorteer niet op tak, leeftijdstak of functie maar op een van de andere velden. Zie Help: sorteren.

Help, al mijn leden zijn verdwenen

Waarschijnlijk ligt dit gewoon aan je filter. Klik op filter 'Aanpassen' en vink iedereen aan. Klik ook 'geavanceerd' open om te zien of er geen andere filters zijn ingesteld.