Aanmelden | RegistrerenHelp

ZINGEVING, DIVERSITEIT & STANDEN VAN ZAKEN

2011 - 20112

januari - februari

Wat je van de eerste maanden 2011-2012 moet weten:

ZINGEVINGMAP: een hoop info verzameld door interviews van leiding, structuurtalenten … en natuurlijk veel gedebatteerd! We schieten in onze pen en gaan voor HO als lancering!

BP-CAMP 2012, 6 t.e.m 12 augustus: Praktische kant raakt rond, we kennen ons parcours en zijn volop bezig met het programma!

TRAJECT GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG: I.s.m. Steunpunt Jeugd werken enkele bewegingen waaronder WIJ, aan een kwalitatieve vorming over (grensoverschrijdend) seksueel gedrag. Daarnaast stellen we een procedure op die zowel vrijwilligers (groep tot nationaal) en personeel kunnen gebruiken wanneer er een geval van seksueel overschrijdend gedrag te melden valt. DEADLINE: maart 2012

GEZAMENLIJK JAARTHEMA MAAK ER SPEL VAN Al onze groepen werden over het actie-weekend MAAK KABAAL (17-18 maart) gebrieft, nu wij en jullie hen nog aanporren om er daadwerkelijk een knalweekend van te maken! ALLE INFO BIJ KATRIEN OF JAN VIA DIVERSITEIT@SCOUTSENGIDSENVLAANDEREN.BE

Intussen zoeken we met de deelnemende jeugdbewegingen naar duurzame en realistische samenwerkingsverbanden rond armoede binnen het jeugdwerk, daarover later meer.

JAARTHEMA 2012-2013: gestart! we willen op tijd klaar staan in augustus 2012 voor een nieuw thema, en dus werken we de drie voorstellen uit, die een werkgroep van de verbondsraad in oktober selecteerde: -'kleuren' -'gewoon doen' (als in: engagement promoten, ruimdenkend zijn en toch de basis niet uit oog verliezen) -'plezier van bij je groep te horen' (als in: belang van humor, lachen, fierheid … in je groep)

–> WEES ERBIJ OP DE VERBONDSRAAD VAN FEBRUARI: DAAR STEMMEN WE TUSSEN DEZE DRIE UITGEWERKTE VOORSTELLEN!

GEZAMENLIJK OPEN KAMP 2012, augustus Goed nieuws: alle open kampen, en dat zijn er tegenwoordig maar liefst 10, zullen dan op de Kluis te vinden zijn, met als doel nog meer expertise uit te bouwen, en aan te tonen dat voor deze vorm van scouting echt wel plaats is (moet zijn) in het jeugdwerk!

… méér weten? zingeving@ en diversiteit@ … of Christine Spilauer, Katrien Ceulemans, Jan Vansantvoet versieren op de verbondsraad! tot dan!

Navigatie
QR Code
QR Code stavaza:pedagogisch:zingeving_en_diversiteit (generated for current page)